Köpvillkor

Leveransvilkor

Normal leveranstid är cirka 3-7 arbetsdagar. Under högsäsong (vår) och storhelger samt semestertider kan det ta något längre tid i vissa fall. Vi skickar beställningar via vår logistikpartner Exacta, som i sin tur använder Schenker Ombud eller DHL beroende på vikten på paketet. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till utlämningsstället eller transportören och göra en skadeanmälan.

Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan.

Om eventuell tvist med Schenker eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Priser och Betalning

Priserna på Ytexpertens hemsida listas inklusive moms. Priserna är angivna i svenska kronor, frakt- och postförskottsavgift kan tillkomma. Tillkommer några extra avgifter syns detta tydligt innan du godkänner din beställning i kassan.

Vid uppenbara felaktigheter, missar och liknande avseende pris eller produktinformation som uppgetts av oss, äger Ytexperten rätt att korrigera pris eller sådan information i efterhand. Kund har alltid rätt att avbeställa sin order utan kostnad om korrigeringen ej accepteras.

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Klarna som betalningslösning och kreditkort som är angivna i webbutiken.

Fraktkostnad

Den totala fraktkostnaden räknas automatiskt ut i kassan och visas innan ordern godkänns.

Avbeställning

Som kund har du möjlighet att avbeställa din order utan avgift fram till dess att försändelsen skickats från Ytexperten.

Outlöst försändelse

För försändelse som ej lösts ut och ej avbeställts utan gått i retur till Ytexperten debiteras en avgift om f.n. 300 kr inkl. moms för att täcka frakt, returfrakt samt administration. Att avstå från att hämta ut sin försändelse är alltså inte en giltig ångerrätt.

Konsuments ångerrätt vid distansavtal

Konsument har enligt lagen (2005:59) om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal, i vissa fall rätt att frånträda ett köp genom att till Ytexperten lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag konsumenten tog emot varan eller en väsentlig del av denna. När du ångrat köpet ska du få tillbaka dina pengar snarast eller senast inom 30 dagar efter mottagandet.

Returfrakten betalas av köparen. Bruten förpackning kan ej återbetalas och godkänns inte som retur.

Garanti och reklamation

Det är alltid 1 års garanti på de produkter du köper. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten.

Kontakta alltid Ytexperten innan du returnerar en vara.

Ytexperten kontrollerar/testar insända varor i enlighet med din felbeskrivning, det underlättar därför om den är så utförlig som möjligt. Om varan konstateras vara felfri och/eller ej täcks av garantin, debiteras en avgift om f.n. 300 kr inklusive moms för att täcka Ytexperten kostnader för retur, administration och felsökning.

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Försäljningsvillkor

Vi säljer endast till privatpersoner men kan leverera till företagsadresser om du väljer att uppge detta vid beställning för att underlätta logistiken. Produkterna säljs för användning inom ramen för privat bruk. Undantag gäller för maskiner som även säljs till företag men med en förkortad garanti. (Tillverkarens garantivillkor gäller)

För det fall beställaren är under 18 år så måste målsmans tillstånd inhämtas före köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att Ytexperten lider ekonomisk skada, polisanmäls. Ytexperten friskriver sig för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i Ytexpertens sortiment förekommande produkter och tjänster. All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej heller garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet.

Användning och syfte med produkter

Du som kund förstår att många av produkterna som säljs på Ytexperten är anpassade för professionellt bruk. Skada kan uppstå om produkten inte används på rätt sätt, på fel ytor eller liknande, något som inte Ytexperten tar ansvar för. Du som kund ska följa tillverkarens instruktioner om användning för en viss produkt. Vi på Ytexperten kan inte veta vilka förutsättningar just din asfalt, tak, betong, grönyta eller ditt användningsområde har, därför är det du som kund som måste kontrollera funktion och kompatibiltet innan medel, produkt och tillbehör används.

Följ alltid tillverkarens råd om produkten och hur den ska användas. Är du osäker på funktion, testa på en mindre och diskret yta först, innan du behandlar hela området. Är du osäker på vilken spädning eller medel du bör använda, testa alltid med det mildaste först.

Ansvar för fel

Ytexperten ansvar för fel i leverans är begränsad till gällande försäljningsvillkor. Ytexperten bär inget direkt eller indirektansvar för t ex, men ej begränsat till, inkompatiblilitet, leveransförseningar, driftsavbrott, dataförlust, merarbete eller annan ekonomisk skada. Allt användande av de produkter vi säljer sker på egen risk och vi ersätter ej produkter, ytbehandlingar, detaljer eller utrustning som blivit skadade i samband med användandet av våra produkter. Vi lämnar inte någon hålllbarhetsgaranti på färg som är målad / sprayad då hållbarhet kan variera beroende av underlag. Vi lämmnar inte heller garanti på det resultatet som uppnås av behandlat objekt.

Övrigt

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar, felaktiga tekniska specifikationer samt för slutförsäljning.

Vid eventuell tvist följer Ytexperten – DA Nordic Engineering AB, Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Force majeure: Ytexperten – DA Nordic Engineering AB, kan inte hållas ansvarig för hinder som står utanför vår makt. Exempel är produktionsstörningar, blixtnedslag, långvariga strömavbrott, strejk eller andra oförutsedda händelser.

Information på sidan får ej kopieras och användas i kommersiellt syfte. Gäller såväl bilder som texter.